У Києві відкрили другий центр підтримки «ЯМаріуполь». Фото

1335 0
Він розташований на лівому березі міста.

У Дніпровському районі Києва відкрився другий у місті центр підтримки «ЯМаріуполь», що надає комплексну підтримку та допомагає вимушеним переселенцям адаптуватися до нових умов життя. Заклад створено у співпраці міської влади Києва та міської ради Маріуполя за підтримки організації Save the Children. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда, передає КМДА. 

«У Києві зараз проживає близько 24 тисячі вимушених переселенців із Маріуполя. Приблизно 70% із них проживає на лівому березі міста, і відкриття цього центру наблизить до них необхідні послуги. Фактично відкриття такого центру допомагає розвантажити соціальну сферу міста, але найголовніше, що це майданчик, який об’єднує маріупольців», – зазначила вона.

Міський голова Маріуполя Вадим Бойченко зазначив, що це вже 17-й центр «ЯМаріуполь» в Україні, але він є найбільший та має найширший спектр послуг.

Читайте також: «Росіяни готують 200 тисяч солдатів. Не сумніваюсь, що вони знову підуть на Київ», – Залужний 

«Зокрема, тут можна отримати послуги стоматолога, перукаря, консультацію лікаря. Для дітей є велика дитяча кімната. Також тут працює коворкінг, де ми усією нашою громадою будемо працювати над планами відновлення нашого міста. Також зараз ми ставимо собі за мету об’єднати навколо себе не тільки маріупольців, а й мешканців інших громад Донецької області, які постраждали від війни», – розповів він.

У центрі підтримки «ЯМаріуполь» можна отримати наступні послуги: юридичну консультацію, гуманітарну допомогу, психологічну допомогу, медичну консультацію, стоматологічну допомогу, швейні послуги.

Крім того, центр надає допомогу переселенцям у працевлаштуванні. Зокрема, близько 1000 маріупольців, які звернулися з таким проханням, зараз працевлаштовані у Києві.

Нагадаємо, у травні у столиці розпочав роботу гуманітарний центр всебічної допомоги «ЯМаріуполь». Його діяльність спрямована на допомогу вимушеним переселенцям з Маріуполя. Він знаходиться поруч з метро «Олімпійська», на вулиці Антоновича, 39.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!