Київ

У Києві відкрили мурал, присвячений ППО та енергетикам

607 0
Подивитись на мурал можна на бульварі Миколи Міхновського 3-А.
Фото: ДТЕК

Фото: ДТЕК

У Києві відкрили мурал, присвячений силам протиповітряної оборони та українським енергетикам. Стінопис отримав назву «Захисники світла». Про це повідомили у пресслужбі компанії ДТЕК.
 
На муралі «Захисники світла» зображено військового, який пильнує небо від повітряної небезпеки та енергетика, що готовий швидко лагодити електромережі у разі пошкоджень.
 
«Ми вдячні авторам муралу за цю ініціативу. Саме зараз, стоячи на порозі другої зими в умовах повномасштабного вторгнення, захисникам світла як ніколи потрібна підтримка суспільства», — каже командир 112 окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ, полковник Владислав Косенко.
 
Зазначається, що робота над художнім проєктом тривала з березня 2023 року. Спочатку провели конкурс і організували робочу групу художників та ілюстраторів. Вони у співавторстві працювали над реалізацію стінопису. Автором ілюстрації стала Дарця Зіронька, а мурал створили українські художники Андрій Ковтун, Антон Кондрашов та Вікторія Лайм.

 

«Тільки-но ми пройшли минулу зиму, у нас народилася ідея віддати шану захисникам світла: кожному воїну ППО, хто цілодобово боронив небо; кожному енергетику, хто повертав світло після масованих атак і влучань в енергетичні об'єкти»,— каже виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук.

Подивитись на мурал можна в Києві на бульварі Миколи Міхновського 3-А.

Нагадаємо, у столиці введено тимчасову заборону на створення нових муралів до моменту розробки та затвердження Київською міською радою прозорого та відкритого механізму погодження ескізів монументальних розписів. 

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!