У Києві відкрили першу в країні виставку про російсько-українську війну. Фото

960 0
Один із ключових експонатів виставки – ікона «Зняття з Хреста», в якій застряг осколок російської міни.
Фото: Національний музей історії України у Другій світовій війні

Фото: Національний музей історії України у Другій світовій війні

У Національному музеї історії України у Другій світовій війні відкрили виставку «Україна – розп’яття». Виставка експонуватиметься у виставковому центрі музею. Про це повідомляють у закладі. 

«Робота з комплектування музейної колекції розпочалася наприкінці березня. Після визволення Київщини та Чернігівщини вже на початку квітня музейники вирушили в експедиції до вщент поруйнованих м. Ірпінь та Буча, смт Бородянка, Гостомель і Макарів, с. Михайлівка-Рубежівка, Андріївка, Липівка, Маковище, Стоянка, Лук’янівка, Перемога та інших населених пунктів. Тепер за допомогою оригінальних предметів і світлин ми об’єктивно презентуємо світу страшні реалії цієї війни», – пояснюють у музеї. 

Читайте також: 92% громадян в Україні вважають себе українцями, 5% – росіянами

Один із акцентних експонатів виставки – зранена ікона «Зняття з Хреста», в якій застряг осколок російської міни. Також в експозиції виставки представлені унікальні артефакти повномасштабного зіткнення. Серед них – карта захоплення Києва диверсійними групами й майже весь ворожий арсенал зброї, якою нищать Україну.

Для відвідин виставкового центру із самостійним оглядом чи замовленням екскурсій обов’язково необхідна попередня реєстрація. Оглянути виставку без попереднього запису можна лише за відсутності попередньої реєстрації інших відвідувачів на вказаний час та наявності вільних місць. 

Фото: Національний музей історії України у Другій світовій війні

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!