Київ

У Києві відкрили перший в Україні центр стресостійкості

1061 0
Тут фахівці допомагатимуть людям, які пережили жахи окупації, зазнали фізичного насильства, зґвалтувань, втратили близьких.
ФОТО: КМДА

ФОТО: КМДА

У столиці відкрили перший в Україні тренінговий центр психологічної підтримки, який нині працює за адресою вулиця Басейна, 1/2. Київський центр стресостійкості має допомогти психологам та людям, які надають допомогу, нормалізувати власний психоемоційний стан. Про це йдеться у релізі КМДА.

Над створенням Київського центру стресостійкості працювали протягом трьох місяців. Посольство Канади надало кошти для ремонту приміщення, Фонд Народонаселення ООН в Україні профінансував купівлю офісної техніки, меблів та навчального обладнання, а комунальні витрати забезпечує Департамент соціальної політики. Ізраїльська коаліція травми (ІТС) відіграла важливу роль саме у підготовці спеціалістів.

Читайте також: Не варто прагнути повернути своє минуле. Психолог про життя під час війни

Нині Центр займатиметься такими питаннями:

 – підготовка тренерів для роботи по психоедукації фахівців першої контактної лінії;
 – проведення групових тренінгів, семінарів, майстер-класів для фахівців критичної інфраструктури міста для розвитку навичок соціально-психологічної допомоги;
 – впровадження супервізійного процесу в діяльність соціальних служб і проведення групових супервізій для фахівців першої лінії;
 – проведення індивідуальних психологічних, супервізійних, кар’єрних, коучингових консультацій для фахівців першої лінії;
 – залучення до співпраці з Центром фахівців — психологів, психотерапевтів, супервізорів, науковців;
 – залучення до співпраці науковців та проведення досліджень щодо психоемоційного стану киян;
 – залучення до співпраці донорів та громадських організацій, які працюють у місті Києві у сфері психоедукації.

Заявки для проведення тренінгів для структурних підрозділів у Київському Центрі стресостійкості готові приймати з 6 квітня.

До слова, військовий психолог Андрій Козінчук дав поради, про що не варто запитувати у військових.

Фото: КМДА

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!