У Києві відкрили унікальний лабіринт для підвищення медіаграмотності

817 0
Він знаходиться на Контрактовій площі.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

На Контрактовій площі в Києві відкрили лабіринт «Не віррр – перевіррр». Це перший та унікальний проект в Україні, який підвищує рівень медіаграмотності відвідувачів. Про це повідомляють в КМДА. 

Лабіринт буде розміщено на Контрактовій площі протягом 10 днів. Після цього він пересуватиметься іншими регіонами України. 

Читайте також: У Києві вночі сталася пожежа в багатоповерхівці. Загинула жінка

«В умовах війни інформаційний фронт є важливим напрямом боротьби. Необхідно уміти розрізняти дезінформацію, відрізняти факти від суджень і розпізнавати маніпуляції. Сьогодні на Контрактовій площі встановили інтерактивний лабіринт «Не віррр – перевіррр». Така інсталяція навчить відвідувачів інформаційній та медійній грамотності, впізнавати дезінформацію та пропаганду. Сьогодні це все є необхідним, аби бути добре поінформованими, вимогливими та активними громадянами і наближати нашу перемогу», – зазначила заступниця голови КМДА Марина Хонда. 

Довідково.

У лабіринті «Не віррр – перевіррр» за допомогою реальних сценаріїв і завдань візитери можуть отримати практичні знання та навички безпеки в інформаційному просторі. 12 тематичних блоків сформульовані таким чином, аби допомогти учасникам здобути компетентність інформаційної та медійної грамотності та вдосконалити навички критичного сприйняття інформації, стійкості до зовнішніх і внутрішніх впливів пропаганди, розпізнавати спроби маніпулювати інформацією та емоціями, відрізняти факти від суджень. 

 

Софіко Векуа
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!