У Києві відновили 11 багатоповерхівок, пошкоджених внаслідок російських обстрілів

1081 0
У столиці завершили роботи з відновлення 11 із 17 житлових багатоповерхових будинків, які минулого року зазнали пошкоджень внаслідок російських обстрілів.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

За результатами обстеження було встановлено 17 найбільш пошкоджених серед житлових багатоповерхівок. У 2022 році на технічну експертизу та відновлення цих будинків із резервного фонду бюджету Києва було спрямовано 407,5 млн грн. Про це повідомили у Департаменті економіки та інвестицій КМДА.

У шести багатоповерхових будинках відновлювальні роботи заплановано завершити у першому півріччі поточного року. На це у міському бюджеті передбачили 159,5 млн грн. Ідеться про будинки, розташовані за адресами: вул. Глибочицька, 13, секція 7; вул. Глибочицька, 13, секція 3; просп. Свободи 8/28; вул. Межова, 24; вул. Межова, 26; вул. Остапа Вишні, 7.

Читайте також: слуга народу та маєток за десятки мільйонів у розпал війни

Крім житлових будинків, станом на початок січня 2023 року у Києві відновлено 121 зі 145 об’єктів соціальної інфраструктури, пошкоджених внаслідок бойових дій. Зокрема, відремонтовані 47 шкіл, 28 дитячих садочків та 46 інших об’єктів, серед яких заклади охорони здоров’я, соціального захисту, культури, спорту та професійної освіти.

Цього року відновлювальні роботи заплановано продовжити у Національному музеї «Київська картинна галерея» та у Національному музеї мистецтв ім. Богдана та Варвари Ханенків, у Музеї видатних діячів української культури Лесі Українки, Миколи Лисенка, Панаса Саксаганського, Михайла Старицького у Голосіївському районі, а також у Київській муніципальній академії естрадного та циркового мистецтва на вул. Жилянській.

Ігор Ющенко

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!