Київ

На Подолі у Києві встановлять антикорупційний артоб’єкт у вигляді чудернацького кубу

861 0
19 квітня на Контрактовій площі в Києві відбудеться відкриття артоб'єкта — антикорупційної рамки-кубу від Глобального договору ООН в Україні.

Mетою інсталяції є привернути увагу до особистої відповідальності за викорінення корупції із суспільного життя України. Про це йдеться в релізі організаторів - спільноти Глобальний договір ООН в Україні, який отримала редакція «Твого міста».

Куб має дзеркальну поверхню, у якій кожен бачить своє відображення. "Це символізує особисту відповідальність кожного з нас за існування явища корупції в українському суспільстві. Кожен найменший хабар створює передумови для толерування корупційних проявів на вищих рівнях. Тому подолання корупції починається з особистого неприйняття її в приватному житті", - пояснює організація.

Усередині об’єкт має форму лабіринту, який створює перешкоду для проходження через куб. У такий спосіб організатори підкреслюють, що викорінення корупції із суспільної культури — це непросте завдання, пов’язане з доланням численних перешкод. "Щоб його виконати, необхідні колективні дії. Так, державний сектор, громадські організації та бізнеси, мусять об’єднатися і випрацювати принципи доброчесної взаємодії, що виключає будь-які корупційні ризики", - роз'яснюють організатори.

Організатори запрошують відвідати артоб’єкт на Подолі, зробити фото та доєднатися до флешмобу в соцмережах під хештегом #долаю_корупцію.

На кубі буде розміщено qr-код на відеокурс «Антикорупція» для малого та середнього бізнесу. Цей освітній серіал розробив Глобальний договір ООН в Україні за інформаційної підтримки Міністерства цифрової трансформації України та Офісу з розвитку підприємництва та експорту. Переглянути короткий серіал можуть усі охочі на онлайн-платформах «Дія. Бізнес» та «Дія. Цифрова освіта».

Зазначимо, Глобальний договір ООН в Україні — це українська мережа найбільшої у світі спільноти відповідальних бізнесів. Ініціатива Генерального секретаря ООН закликає компанії вибудовувати свою діяльність та стратегію з урахуванням Цілей сталого розвитку та на основі 10 Принципів у галузі прав людини, трудових відносин, захисту довкілля і боротьби з корупцією.

ТЕГИ: київ, поділ

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!