Київ

У Києві виплачуватимуть матеріальну допомогу на відновлення житла. Як отримати

1137 0
Міська влада погодила грошові виплати для відновлення пошкоджених будівель.
Пошкоджений фасад ЖК Комфорт-Таун (Фото:REUTERS / Valentyn Ogirenko)

Пошкоджений фасад ЖК Комфорт-Таун (Фото:REUTERS / Valentyn Ogirenko)

У Києві видаватимуть одноразову виплату у сумі 10 000 гривень на відновлення пошкоджених осель. Про це розповіла депутатка Київради Ксенія Семенова.
 
За її словами, насамперед власнику квартири слід подати заяву до районного управління соцзахисту, куди слід додати наступне:
 – фото та опис всіх пошкоджень в Дії.
 – у розділі «єВідновлення» слід все заповнити та клікнути «Подати заяву про виплату».
 
Також можна відкрити спецрахунок для компенсацій у Монобанку. 
 
Після розгляду заяви, столична комісія прибуде, остаточно підтвердить пошкодження та погодить компенсацію, яку можна буде використовувати лише на покупки у відповідних будівельних магазинах.
 
 
«Зараз працюю над проєктом рішення, щоб можна було подавати електронно з ЕЦП. Розумію, що багато власників закордоном, а страждають орендарі», – додала депутатка.
 
Семенова також розповіла, що період виплат коштів може розтягтися, та зазначає, що деякі будинки, які залишилися без вікон ще на Новий рік, досі не вставлені.
 
«Рішення за вами. Якщо зараз там не живете, то можна почекати...», – зазначила Ксенія Семенова.
 
Окрім цього, надати кошти для відбудови можуть районні депутати. Для цього треба мати реєстрацію у Києві або статус ВПО, при цьому власником квартири бути не обов‘язково.
 
«У районних депутатських приймальнях може бути від 3700 до 10 000 грн. Якщо більше 3700, то слід мати акти для підтвердження витрат», – підсумувала депутатка Київради.
 
Нагадаємо, унаслідок чергової атаки на Київ, у ніч проти суботи 20 травня, зазнали пошкоджень будинки у Дніпровському, Дарницькому, Печерському та Соломʼянському районах. 
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!