Київ

У Києві заборонили вмикати російськомовні пісні у громадських місцях

966 0
Мораторій стосується і публічного виконання пісень російською мовою
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Київська міська рада наклала мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території міста Києва. Таке рішення було прийняте 13 липня, на пленарному засіданні ІІ сесії Київської міської ради.

За словами депутата Київської міської ради, голови постійної комісії з питань освіти і науки, молоді та спорту Вадима Васильчука, необхідно захистити український інформаційний простір від гібридних впливів держави-агресора, яка намагається зруйнувати українську національну ідентичність, культуру, традиції, звичаї та історичну пам’ять.

«Необхідно остаточно раз і на завжди обмежити російськомовний культурний продукт на території столиці України. Фактично передбачено заборонити публічне висвітлення та демонстрацію російськомовних товарів та послуг, які створені у процесі провадження діяльності у сфері культури. Це книги, художні альбоми, аудіовізуальні твори, музичні звукозаписи, вироби художніх промислів, театральні та циркові вистави, концерти та культурно-освітні послуги. Російська – мова країни-агресора, і їй не місце в серці нашої столиці», – зазначив Васильчук.

Депутат додав, що крім цього мораторій розповсюджується і на об'єкти матеріальної та духовної культури, що мають художнє, історичне, етнографічне та наукове значення і підлягають збереженню, відтворенню та охороні відповідно до законодавства України.

Нещодавно у Львові стався інцидент з неповнолітнім вуличним музикантом, який в центрі міста виконував пісню радянського рок-виконавця Віктора Цоя. Отримавши зауваження від нардепки Наталії Піпи, яка проходила повз, хлопець облаяв її, за що вона написала на нього заяву в поліцію. 

Ситуація закінчилась поверненням неповнолітнього додому в Одесу та адміністративним правопорушенням за дрібне хуліганство.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!