Нардепка розповіла деталі інциденту із музикантом, що співав пісні Цоя у Львові

3460 0
Наталія Піпа зазначила, що запропонувала хлопцеві допомогу.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Кілька днів тому молодик із Одеси на вулиці в центрі Львова співав пісні музиканта, що народився в росії, Віктора Цоя і нахамив нардепці Наталії Піпі, яка зробила йому зауваження. Наталія Піпа написала на нього заяву у поліцію через виконання російськомовних пісень. Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook. 

«Довелося викликати поліцію і пояснювати, що співати російськомовних пісень у країні, з якою росія вже 9 рік веде війну - це неприпустимо!», – написала вона.

 

Оскільки законодавством не передбачено покарання за виконання російських пісень, хлопця затримали за дрібне хуліганство. Наразі він перебуває у притулку для неповнолітніх Львівської облдержадміністрації. Як пояснила у коментарі Tvoemisto.tv Наталія Піпа, після затримання вона пропонувала хлопцеві свою допомогу та двічі розмовляла із поліцією.

«Вчора також розмовляла з представниками ювенальної юстиції, коли вони їхали на розмову із хлопцем. Мені сказали, що немає потреби зараз із ним зустрічатися. Я готова йому допомогти. Я розумію, що він зробив помилку, але мовне питання це питання цінностей. Я знала, що за виконання російськомовних пісень немає відповідальності, але це порушення закону та рішення облради від 2018 року», – зазначила вона.

Читайте також: Суд у Львові звільнив від покарання прихильника СРСР

Зазначимо, що музикант аргументував свою позицію тим, що Віктор Цой –  легендарний виконавець. На думку хлопця, оскільки співак помер до 1991 року, то не вважається російським артистом. За словами нардепки, вона раніше не знала про існування такого виконавця, а хлопця притягнули до відповідальності, власне, за нецензурну лексику та образи у її бік, а не за мову пісень. 

«Я не бачу сенсу в тому, що хлопець перебуває у притулку. Мені його шкода, бо між нами культурна прірва. Адже я навіть не знала про такого виконавця, як Цой. Я не відмовляюся від своєї допомоги і готова профінансувати йому квиток до Одеси», – каже Наталія Піпа у коментарі Tvoemisto.tv.

На її думку, після того, як до інциденту долучився ексрадник Офісу президента України Олексій Арестович, ситуація набула маніпулятивного характеру. Арестович записав відеозвернення, де сказав, що хлопець не мав вибачатися, а пісня Цоя – це «самоідентифікація» хлопця. 

Нагадаємо, що Служба безпеки України відкрила провадження проти 30-річної львів'янки Христини Горун, яка у соцмережах негативно висловлювалася про Збройні сили України. 

Ірина Давосир 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!