У Києві запрацював чат-бот, що повідомляє про відключення світла

8233 0
Налаштувати чат-бот можна через додаток Telegram.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

У Києві запрацював чат-бот, що повідомляє про відключення світла. Про це повідомляють в КМДА. 

«Щоб отримувати інформацію щодо можливих відключень електроенергії у столиці, YASNO створив чат-бот в Telegram. Налаштувавши його, мешканці столиці будуть отримувати оперативні сповіщення у разі виникнення ризиків відключень та відповідних команд Укренерго», – пояснюють там. 

Громадяни отримуватимуть повідомлення про виникнення енергетичної тривоги, що буде означати появу ризику тимчасового відключення, та відповідно про усунення проблем у мережі.

Нараз, додають в КМДА, існує два типи відключень. Перший –  екстремальні аварійні відключення. Їх застосовують у разі атак на об’єкти енергетичної інфраструктури. У цьому випадку не існує чітких графіків чи черг відключення. Мешканцям намагатимуться додавати орієнтовний перелік вулиць до кожного сповіщення про такий тип енергетичної тривоги. 

Читайте також: Київщину сьогодні атакували дві хвилі дронів

Другий тип – стабілізуючі відключення, які застосовуються, якщо є потреба збалансувати енергосистему. У такому випадку, щоб зрозуміти, коли за вашою адресою не буде електроенергії, необхідно скористатись графіками відключення, які опубліковані на сайті ДТЕК «Київські електромережі».

Знайти чат-бот можна через пошук у Telegram, ввівши YASNO-online, або за посиланням

Нагадаємо, раніше для балансування енергосистеми у Києві запровадили графіки погодинних відключень електроенергії. Це було необхідно, оскільки через пошкодження об'єктів енергетичної інфраструктури внаслідок російських ракетних атак сформувався певний дефіцит енергопотужності. Пізніше стало відомо, що наразі у столиці не планують вимикати електропостачання, що стало можливим завдяки ощадливому споживанню напередодні.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!