Київ

У Києві засудили чоловіка за напад на дівчинку, що збирала кошти на ЗСУ

519 0
Чоловік свою вину визнав частково.
фото умовне

фото умовне

У Києві до 6 років 8 місяців за ґратами засуджено чоловіка за напад на 12-річну дівчинку, яка з друзями збирала гроші на ЗСУ. Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури. 

Слідством встановлено, що зловмисник у вересні 2022 року, перебуваючи на вул. Хрещатик, помітив групу підлітків, які, граючи на музичних інструментах, збирали пожертви на підтримку Збройних Сил України. Завершивши виступ, діти помістили зібрані кошти у рюкзак 12-річної дівчинки. Чоловік прослідував за дітьми, та наздогнавши потерпілу, схопив її за волосся, повалив на землю та протягнув близько 2 метрів, намагаючись відібрати рюкзак. Дії зловмисника зупинили небайдужі перехожі, які затримали останнього до приїзду правоохоронців.

Читайте також: У Києві за систематичне вчинення домашнього насильства засудили чоловіка

Під час судового розгляду чоловік свою провину в інкримінованому злочині визнав частково. Зокрема він стверджував, що не мав наміру грабувати дитину та застосовувати до неї насильство. Водночас усі досліджені в ході судового розгляду докази сторони обвинувачення у своїй сукупності свідчили про прямий намір вчинити цей напад, а покази чоловіка це лише спосіб уникнення відповідальності за інкримінований злочин. За таких обставин, покази обвинуваченого суд визнав неспроможними.

Чоловіка визнали винним в інкримінованому злочині та засудили до 6 років та 8 місяців позбавлення волі. Наразі зловмисник перебуває у слідчому ізоляторі. До набрання вироком законної сили, а обраний обвинуваченому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою залишено без змін.

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!