У Києві знову лунають вибухи. Рятувальники повідомили про розмінування

1357 0
Вибухи чутно у низці районів міста, особливо на правому березі.

Вибухи, які чутно в різних частинах Києва протягом всього дня, – це робота українських піротехніків з розмінування. Про це повідомляють Сухопутні війська Збройних Сил України.

«Звуки вибухів, які зараз чутно в столиці – це працюють піротехніки по розмінуванню територій», – пояснюють у відомстві.

У Державній службі України з надзвичайних ситуацій додають: кожного дня піротехніки відомства очищують території, дороги, будинки та інфраструктурні об'єкти Київської області від боєприпасів, що залишили після свого відступу окупанти.

Читайте також: Кличко закликає киян поки не повертатись до міста

Лише за минулу добу, за даними Київської обласної військової адміністрації, рятувальниками виявлено 574 вибухонебезпечних предмети. 

Українцям нагадують, що у разі виявлення підозрілих предметів, не треба намагатися впоратись з ними самостійно. Натомість слід телефонувати на «101» або «102». 

Нагадаємо, 2 квітня Київщина була повністю звільнена від російських окупантів, які залишили по собі міни, снаряди, гранати тощо. Крім того, в області триває зачистка, і місцевим радять поки туди не повертатись. 

Також після звільнення Київської області стало відомо про масові зґвалтування та вбивства мирних громадян України в Бучі, Ірпені, Гостомелі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!