Київ

У Києві знову розмалювали погруддя радянських партизанів у парку «Вічної слави»

831 0
На двох погруддях написи вже почали змивати.
Фото: Obozrevatel

Фото: Obozrevatel

 У парку «Вічної слави» в Печерському районі Києва невідомі знову розмалювали погруддя радянських військових діячів. Про це  пише видання «Obozrevatel».

У парку «Вічної слави» невідомі знову обмалювали погруддя встановлених тут радянських військових діячів. Зокрема, Сидора Ковпака та Олексія Федорова.
 
 
Невідомі залишили на постаментах написи «геть каца***па», «ганьба» та інші. Як повідомляється, на двох погруддях написи вже почали змивати.
 
 
Нагадаємо, в кінці червня у парку «Вічної слави» невідомі облили фарбою погруддя радянських партизанів. Акцію влаштували напередодні Дня партизанів, який відзначається в рф. За декілька годин після інциденту, біля пам'ятників помітили чоловіка пенсійного віку, який намагався відмити написи. 
 
Як з'ясувало «Твоє місто», погруддя Сидора Ковпака та Олексія Федорова, на Алеї Слави в парку «Вічної Слави», не перебувають на обліку як пам'ятки або об'єкти культурної спадщини, а в профільних комісіях напрацьовують шляхи реалізації усунення з публічного простору вказаних пам'ятних об'єктів. 
 
В Департаменті охорони культурної спадщини КМДА повідомили, що пам'ятники внесені у перелік об'єктів, що відображають радянські та російські історичні та пропагандистські наративи чи містять недостовірну історичну інформацію та мають бути усунені та/або переміщені до спеціально визначених місць зберігання.
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!