Київ

У Києві невідомі облили фарбою та розписали словами «кат», «окупант» погруддя радянським партизанам

843 0
Пам'ятники чомусь не декомунізували, тому невідомі вдалися до більш радикальних методів.
Фото: Телеграм-канал «Чудесний Київ»

Фото: Телеграм-канал «Чудесний Київ»

На Алеї Слави в Парку Вічної Слави невідомі облили фарбою та розписали словами «кат», «окупант», «чекіст» погруддя радянських партизанів. У соцмережах почала ширитися помилкова інформація, що інцидент стався у парку Партизанської слави в Дарницькому районі.

Втім, як зазначили в Дарницькій РДА, у межах району зазначені пам‘ятні споруди відсутні, а поширені фото були зроблені у парку Вічної Слави, де і знаходяться вказані об'єкти.

На опублікованих фото можна побачити, що фарбою облили, зокрема, погруддя Сидора Ковпака та Олексія Федорова. Наразі невідомо, чому ці об’єкти досі не декомунізували, так як і невідомо, хто вчинив цю акцію.

Tvoemisto.tv звернулося із запитом до КМДА з проханням пояснити, чи підпадають під Закон про декомунізацію дані об'єкти.

До слова, у Шевченківському районі Києва діє неофіційний Музей декомунізації, експонати якого збирали з усіх районів столиці. Зокрема, тут існує ціле «кладовище» бюстів Леніна.

Як ми писали раніше, у центрі Києва демонтували пам'ятник Зої Космодем'янській.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!