Київ

У Києві з-під молотка продали офіс банку «Аркада» ТАСкомбанку Сергія Тігіпка

1044 0
Придбав іпотечний портфель банку «Аркада», зокрема офіс у центрі АТ «ТАСкомбанк».
Офісний центр збанкрутілого банку «Аркада» (вул. Ольгинська, 3)

Офісний центр збанкрутілого банку «Аркада» (вул. Ольгинська, 3)

Фонд гарантування вкладів продав на голландському аукціоні (з пониженням ціни) права вимоги за 400 договорами по кредитах фізосіб збанкрутілого банку «Аркада». Стартова вартість лота була 182,20 млн грн, а перемогла ставка 45,55 млн грн, свідчать дані Prozorro.Продажі.

У торгах взяли участь ТОВ «Цикл фінанс», яке в підсумку запропонувало 43,7 млн грн та АТ «Таскомбанк» Сергія Тігіпка, яке перемогло з пропозицією в 45,5 млн гривень.

До складу лота, який виставив на продаж Фонд гарантування, увійшов кредитний портфель фізичних осіб банку «Аркада»: 399 кредитів забезпечені іпотекою, один – беззаставний. Усі кредити гривневі.
 

96,4% портфелю за сумою заборгованості – це кредити, видані в період 2016-2019 років. У заставі 97,3% портфелю перебуває житлова нерухомість, решта 2,7% – комерційна нерухомість. Понад 97% портфелю за сумою заборгованості забезпечені нерухомістю у Києві.

Зазначається, що кошти, одержані від продажу цих активів «Аркади», будуть направлені на розрахунок із кредиторами банку.

Додамо, офісний центр збанкрутілого банку «Аркада» площею у 14 тис. кв. м, знаходиться у центрі Києва, поблизу Алеї Героїв Небесної Сотні.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

ТЕГИ: київ

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!