У Києві з’являться нові патріотичні квітники

1125 0
Також заплановано ряд висадок дерев.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Нові патріотичні квітники з’являться у столиці до кінця літа. Про це повідомляє генеральний директор КО «Київзеленбуд» Олексій Король, передає «Вечірній Київ». 

«Ми в теплицях маємо ще не висаджені й вирощуємо нові квіти. Гадаю, до Дня Незалежності, але ми все ж таки сподіваємося, що наша перемога буде раніше — то до дня перемоги — будемо прикрашати місто новими композиціями», – пояснює він.

Водночас, за словами Короля, створені у столиці в травні-червні квіткові панно будуть прикрашати місто до жовтня, а то й до перших холодів. За ними ведеться догляд, здійснюється полив, прополка. 

Відповідаючи на запитання, де планується висадка дерев, він сказав: «Найближчим часом на вулиці Зоологічній буде висадка кленів. Також заплановані ще висадки у нових скверах, які створюємо й наповнюємо в цьому році. Так, роботи тривають зокрема у сквері на вулиці Шолом-Алейхема 3». 

Висаджуватимуться й підживлюватимуться дерева влітку там, де є система поливу. Але основна висадка запланована на осінь. Багато нових насаджень нині доводиться поливати вручну. 

Читайте також: У Києві частково обмежили рух транспорту на Броварському проспекті 

Щодо підживлення для розвитку кореневої системи та крони, то вона проводиться регулярно під час дощу. Це найкращий час для такої процедури, щоби міндобрива досягали саме кореневої системи у зволоженому зливою грунті.  Молоді дерева там, де є стаціонарна система, поливають тричі на день.

Нагадаємо, протягом останніх місяців у Києві з’являється дедалі більше патріотичних квітників. Серед них – квітник, присвячений легендарному літаку «Мрія», композиція у вигляді знаменитої марки з зображенням українського військового на фоні російського корабля біля станції метро «Лівобережна» тощо.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!