У Києві з’явився квітник, присвячений легендарному літаку «Мрія». Фото

1189 0
Він розташований на лівому березі Києва. Це вже другий патріотичний квітник в цій частині міста.

У п’ятницю, 27 травня, на площі біля Деснянської районної державної адміністрації відкрили черговий квітник із патріотичної серії до Дня Києва. Йдеться про композицію, на створення якої озеленювачів Деснянського району надихнув найбільший та найпотужніший у світі український транспортний літак «Мрія», знищений наприкінці лютого російськими окупантами. Про це повідомляє начальник Управління екології та природних ресурсів КМДА Олександр Возний.

«Запрошуємо киян помилуватися нашою квітковою «Мрією». Приємно, що кияни позитивно реагують на наші квіткові композиції – ми їх створюємо спеціально для того, аби в цей непростий період піднімати настрій мешканцям та гостям міста», – пояснює він. 

Читайте також: У Києві з’явиться новий ландшафтний заказник 

Над композицією «Літак «Мрія» спеціалісти Деснянського КП УЗН працювали протягом тижня, створивши квітник площею 85 квадратних метрів. Для створення незвичної клумби використали майже 2 тонни крихти та 10 000 квітів різних сортів: колеус, чорнобривці, бегонія, ценерарія та агератум.

Додамо, що у кожному районі столиці будуть створені композиції з квітів, пов’язані з війною. Така вже є у Дніпровському районі міста. Це композиція у вигляді знаменитої марки з зображенням українського військового на фоні російського корабля біля станції метро «Лівобережна». 

Нагадаємо, про те, чи можна відновити найвідоміший український літак «Мрія» та скільки це коштуватиме, читайте на сайті Tvoemisto.tv за посиланням

Фото: КМДА


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!