У Києві з’явилась квіткова композиція «Київська Мадонна в метро». Фото

2305 0
Розташована вона у Солом’янському районі.

У Солом’янському районі Києва створили квіткову композицію «Київська Мадонна в метро». Розташована вона в межах транспортної розв’язки на вулиці Гетьмана. Про це повідомляє КП Управління зелених насаджень Солом’янського району. 

«Київська Мадонна, жінка з дитиною в метро, стала символом усіх українських матерів, які захищають і оберігають своїх дітей, мусять ховатися від російської зброї в бомбосховищах. Фото киянки Тетяни, яка годує немовля, спершись на холодну стіну метрополітену, зробив угорський журналіст видання Teleks Андраш Фьольдеш і опублікував у своєму інстаграмі. За мотивами фотографії з'явився малюнок, а з малюнка – ікона в одному з храмів Неаполя», – пояснюють у комунальному підприємстві. 

Квітник у Солом'янсьому районі

Для створення квітника площею 149 кв. м. використано майже 37 тисяч квітів, серед яких: маргаритки, бегонія, ірезіне, тагетис, цинерарія, нафаліум, традисканція, альтернатера, лаванда, калібрахоа, а також білу мармурову крихту і елементи з фанери.

Додамо, що у перші місяці повномасштабної війни у соціальних мережах популярним стало фото, на якому зображена  киянка Тетяна Близняк, яка годує немовля грудьми, сидячи на підлозі у столичному метрополітені. Врешті вона стала символом всіх українських матерів, які змушені разом зі своїми дітками ховатися від російських окупантів у бомбосховищах. 

У квітні в католицькому храмі в Неаполі створили картину «Київська мадонна в метро». 

Картина «Київська мадонна в метро» в неапольському храмі

Нагадаємо, у різних частинах Києва поступово з’являються патріотичні квітники. Так, на площі біля Деснянської районної державної адміністрації відкрили квітник, на якому зображений найбільший та найпотужніший у світі український транспортний літак «Мрія», знищений наприкінці лютого російськими окупантами. 

Крім того, у Дніпровському районі міста з’явилась квіткова композиція у вигляді знаменитої марки з зображенням українського військового на фоні російського корабля біля станції метро «Лівобережна».

Фото: КП Управління зелених насаджень Солом’янського району, з відкритих джерел


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!