Київ

У Києві з'явиться нова ботанічна пам'ятка природи з 200-річними дубами

1179 0
Столичній «Віковій Діброві» невдовзі нададуть статус ботанічної пам'ятки природи місцевого значення.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

У Голосіївському районі об’єкт «Вікова Діброва» планують оголосити ботанічною пам'яткою природи місцевого значення. Площа об'єкта складає 18,71 га. Про це повідомили у Київраді.

Такий проєкт рішення підтримали сьогодні, 16 травня, на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань екологічної політики.

Відомо, що територія об'єкта включає балку, частину степу та вікову дубраву з понад 200-річними дубами. Окрім цього, на схилах тутешніх балок збереглись ділянки лучно-степової рослинності, до цього ж тут мешкають щонайменше п'ять видів тварин, занесених до Червоної книги України, таких як жук-олень, мідянка звичайна, кажан широковух європейський, ксилокопа звичайна, рясоніжка мала; також тут виявили гніздування 13 видів птахів, частина з яких охороняються Бернською конвенцією.

Нагадаємо, у Київраді розповіли, що не блокують створення заповідника «Ліс орхідей» на Галерному острові.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!