Київ

У Києві з'явився новий мурал на кінотеатрі «Екран»

1059 0
Мурал має назву Покрова Пресвятої Богородиці.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

У Києві з'явився новий мурал на кінотеатрі «Екран». Патріотичний стінопис під назвою «Покрова Пресвятої Богородиці» створила фотохудожниця Євгенія Фулен.
 
Авторка зазначила, що обрала стіну кінотеатру «Екран» для того, щоб прикрасити трохи занедбане приміщення, а також подякувати військовим, оскільки мурал розташований неподалік станції метро «Житомирська». Саме звідси часто прибувають до Києва та від'їздять захисники. 
 
«З давніх-давен Богородиця була покровителькою українського козацтва й усіх українських збройних формувань. Саме на свято Покрови в Україні відбувалася Велика рада, на якій обирали гетьмана і визначали, як козацтву жити далі. Образ козака як українського лицаря і захисника рідної землі близький кожному українцю», - повідомила Євгенія Фулен.
 
Автори ідеї - Тіна Діденко та Євгенія Фуллен із команди «Фулленко муралес».
 
Митці проєкту- Тіна Діденко, Олена Янко, Юрій Козлов, Олексій Українець.
 
Нині робота над муралом ще триває. Проєкт створюється за власної ініціативи та за власний кошт.
 
Нагадаємо, французький художник створив мурал на одній з адміністративних будівель Верховної Ради: на стінописі зображений Герой України Олександр Мацієвський, який був розстріляний росіянами після вимовлених слів: «Слава Україні». 

 

ТЕГИ: київ, мурал

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!