Київ

У «Київпастрансі» не вистачає працівників, – Пасажири Києва

515 0
Кадрова ситуація в комунальному підприємстві “Київпастранс” стає критичною.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

У «Київпастрансі» критичний дефіцит працівників, зокрема електромонтерів контактної мережі та кабельників. Про це розповіли у громадській організації “Пасажири Києва”.

Організація отримала фото службової записки Служби енергетичного забезпечення та зв’язку, де говорять про значний дефіцит працівників, зокрема електромонтерів контактної мережі та кабельників.

У підприємстві є лише одна аварійна бригада контактної мережі та 2 електромонтера-кабельника. 

Контактну мережу трамвая в односторонньому вимірі у Києві має обслуговувати 8 бригад — її довжина складає 239,6 км, а довжина мережі тролейбуса — 505,1 км. 

Нестача фахівців і недостатнє обслуговування може призвести до значних затримок руху. 

Вже зараз енергетики у службовій записці просять ввести додаткові обмеження для рухомого складу, щоб зменшити кількість аварій.

У громадській організації також запропонували комплексне вирішення проблеми: 

  • КП “Київпастранс” є критично важливим підприємством для функціонування економіки, тому може бронювати до 50% військовозобов'язаних працівників;

  • Збільшення фінансування на заробітну плату, для підвищення привабливості дефіцитних професій, та на обладнання і матеріали, для підвищення якості ремонтів запобігання використанню б/в запчастин, вказаним у службовій записці виїздам на лінію вагонів з проблемними пантографами тощо;

  • Розпочати підготовку жінок на різні професії (зокрема водіїв);

  • Залучення молоді (до 27 років);

  • Залучення аутсорсу на окремі неспецифічні види робіт.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!