У лікарнях Львівщини зросла кількість хворих на пневмонію. Їх лікують довше

11352 0
Раніше такі хворі могли вилікуватись за два тижні, тепер же лікування затягується до місяця.
Фото: freepik

Фото: freepik

На Львівщині зросла кількість звернень у стаціонар із підозрою на коронавірус чи з підтвердженим діагнозом. Про це повідомив директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА.

Читайте також: Кисню вистачає на три доби. Дві лікарні Львова потребують дофінансування для порятунку хворих із Covid-19

За його словами, щодня в опорні лікарні області госпіталізують 120-130 людей і приблизно стільки ж виписують. Серед них зросла кількість важких пневмоній.

«Якщо ще місяць тому хворі перебували на стаціонарному лікування від 10 до 14 днів, зараз такі пацієнти потребують стаціонарного лікування від трьох до чотирьох тижнів», – пояснює Орест Чемерис.

Це стало однією з причин, чому цього тижня Львівщина перейшла поріг 50% заповненості ліжок у лікарнях, визначених для лікування хворих на коронавірус. Наразі це показник становить 50,65%. Додамо, що якщо показник заповненості ліжок перетне позначку 75%, всю область віднесуть до червоної зони.

Натомість, каже Орест Чемерис, ситуацію з коронавірусом у Львівській області можна назвати стабільною.

«Близько місяця ми є на стабільно високих цифрах. Але цього тижня у нас є позитивна динаміка по кількості проведених ПЛР-тестувань. У нас був рекорд – понад 1700 досліджень, учора мали близько 1300, сьогодні – більше півтори тисячі. Ситуація є напруженою, але не критичною і контрольваною», – розповів Оресть Чемерис.

Раніше головна епідеміологиня Наталія Тімко розповідала, що на Львівщині зросла кількість безсимптомних пневмоній.

Читайте також: Портрет хворого на Covid-19. Що змінилося на Львівщині

Нагадаємо, що Львівщина серед областей-лідерів за кількістю хворих. Тож на Львівщині почали розгортати лікарні другої хвилі. Після запуску лікарень «другої хвилі» медзаклади області зможуть прийняти до 3,5 тисяч пацієнтів. 

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!