У лікарнях Львова готують резерв ліжок для хворих на Covid-19. Де і скільки саме

5718 0
Кількість додаткових місць має становити щонайменше 300-400 ліжок.
ілюстративне фото: 5 канал

ілюстративне фото: 5 канал

У міських лікарнях планують збільшувати кількість ліжкомісць та кисневих концентраторів. Про це Тvoemisto.tv розповіла заступниця міського голови Львова та керівниця міського штабу з протидії коронавірусу Галина Слічна.

За її словами, зараз розглядають різні варіанти збільшення місць в діючих лікарнях. Про жодні тимчасові мобільні госпіталі у приміщеннях стадіонів чи спортивних залів не йдеться, хіба ситуація вкрай загостриться.

Читайте також: «Уже ніде класти». У лікарні Львівщини щодня госпіталізовують більше 130 «ковідних» хворих

«Через те, що в лікарнях Львова суттєво збільшується кількість госпіталізованих із коронавірусом та пневмоніями, а скоро додасться хворих з грипом, напрацьовуємо різні варіанти, як і де облаштувати додаткові місця для хворих. Йдеться і про перепрофілювання відділень, і доставлення ліжок у діючих стаціонарних медзакладах. Ні стадіони, ні спортивні зали не розглядаємо, хіба що станеться щось критичне. Маємо підготувати резерв у 300-400 ліжок. Це цілком можливо в межах наших лікарень. Саме тривають обговорення з головними лікарями медзакладів», – каже Галина Слічна.

За її словами, найперше йдеться про збільшення кількості місць у лікарні швидкої допомоги, 8-й лікарні, 1-й, 4 та 5-й лікарнях Львова.

«Наразі місця для хворих у лікарнях Львова є, але вони дуже швидко заповнюються, при чому всюди рівномірно. Крім того, кількість хворих, яких госпіталізовують у стані середньої важкості та у важкому стані є багато і майже всі вони потребують кисень. Нам однозначно треба готувати резерв місць та докуповувати кисневі концентратори. Крім лікарні швидкої та 8-ї лікарні, максимально готуємо перепрофілювати 5-ту лікарню та один корпус в 4-й лікарні», – каже Галина Слічна.

Читайте також: Чи будуть в Україні розгортати тимчасові мобільні госпіталі

Сьогодні, за совами керівниці міського штабу з протидії коронавірусу, у стаціонарному лікуванні з пневмоніями перебуває 436 хворих, з них у 259 – підтверджений Covid-19. У реанімації знаходиться 33 особи, 8 – на апараті ШВЛ.

При цьому, у лікарні швидкої допомоги лежить 204 хворих, у 113 – підтверджений Covid-19. У 8-й лікарні – 96 хворих, з них у 64 – Covid-19. У 1-й лікарні – 70 хворих, з них коронавірус підтвердили у 59 осіб. У 5-й лікарні лікують 66 осіб з пневмоніями, у жодного Covid-19 не підтверджений.

Нагадаємо, за вчорашній день коронавірусну інфекцію на Львівщині лабораторно підтвердили вже у 25 103 (+259) людей. 704 людини померли (+10). 9 466 пацієнтів одужали (+36). 

Ольга Шведа



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!