У лікарнях Львова з'явиться кнопка екстреного виклику

999 0
Працюватиме нова система сповіщень у всіх лікарнях Першого медичного об’єднання.
КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ ШВИДКОЇ ДОПОМОГИ / ФОТО: ГАЛНЕТ

КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ ШВИДКОЇ ДОПОМОГИ / ФОТО: ГАЛНЕТ

Перше медоб’єднання Львова спільно з Lviv IT-Cluster впроваджує автоматизовану систему сповіщень лікарів та медперсоналу «knopka». Її мета – оптимізувати, а саме – спростити та пришвидшити роботу медиків, які надають невідкладну допомогу пацієнтам.

Працюватиме нова система сповіщень у всіх лікарнях медичного об’єднання. knopka — інноваційна система виклику та інформування лікарів про поступлення пацієнтів та їхній стан. За допомогою спеціального мобільного додатку черговий лікар або медична сестра відділення невідкладної допомоги може миттєво викликати спеціалістів різних відділень. А ще – повідомити лікарям про екстрений консиліум у випадках, коли пацієнт поступає в критичному стані.

«Для того, щоб все це працювало, достатньо лише двох гаджетів. Це – телефон та планшет. Ми забезпечили всі лікарні 1ТМО усім необхідним з розрахунку на кількість відділень та чергових медичних бригад. І передали 63 телефони та 12 планшетів», – зазначив виконавчий директор IT Cluster Степан Веселовський.

Керівник проєкту knopka Іван Осадчий зазначає, що систему розроблено з урахуванням як стандартів надання ургентної допомоги пацієнтам, так і зручності самих медиків.

«За протоколом медичну допомогу пацієнту в критичному стані мають почати надавати впродовж п’яти хвилин. Відтак, щоби полегшити роботу медичного персоналу, ми і створили цю унікальну систему. Її механізм дуже простий: пацієнт поступає на «червону зону», черговий медик натискає кнопку на планшеті, а на телефон лікарів різних відділень надходить сповіщення, що протягом п’яти хвилин вони мають бути поруч з пацієнтом. Це сприяє покращенню якості надання швидкої допомоги пацієнтам», – пояснює Іван Осадчий.

Читайте також: На які медзаклади Львова скаржаться найбільше

У Львові система впроваджується уперше. Раніше така медична інновація уже встигла зарекомендувати себе в більш ніж десяти обласних центрах.

«Ми вдячні нашим надійним партнерам – Lviv IT-Cluster та управлінню IT Львівської міської ради – за підтримку наших лікарень. Щодня до нас звертається від 1200 до 1500 пацієнтів за допомогою. Це – велике навантаження на медичний персонал. І щоби оптимізувати роботу приймального відділення, спростити роботу лікарів і молодшого медперсоналу, і при цьому підняти якість надання допомоги, ми запровадили цю систему. Адже кожен українець має отримувати своєчасну та якісну медичну допомогу», – каже генеральний директор Першого медоб’єднання Львова Олег Самчук.

Нагадаємо, 20 медзакладів Львівщини надають безоплатну допомогу при пологах в межах контракту з Національною служба здоров’я України. Йдеться про чотири медзаклади у Львові та 16 у області – Сколе, Старий Самбір, Кам’янка-Бузька, Турка, Борислав, Броди, Новояворівськ, Яворів, Червоноград, Буськ, Городок, Жовква, Сокаль, Самбір, Дрогобич, Стрий.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!