У Лоні відреставрують дзвіницю дерев’яної церкви, яка є національною пам'яткою

1552 0
Реставрацію мають провести до 31 грудня 2022 року.
Фото: Wikiwand.com

Фото: Wikiwand.com

На Львівщині відреставрують дзвіницю дерев’яної церкви Собору Пресвятої Богородиці, пам’ятки архітектури національного значення 1724 року будівництва, що у с. Лоні Перемишлянського району. Тендер оприлюднили на сайті електронних закупівель.

У тендері перемогло Підприємство об'єднання громадян «ЦЕНТР КОМПЛЕКС» за 1 млн 350 тис грн. Підрядник має розчистити поверхні дерев'яних конструкцій, облаштувати дерев'яні сходи, покрити дзвінницю гонтом, відрумонтувати дах, встановити блискавкозахист, облаштувати підлогу.

Читайте також: Богородиця і Христос у вишиванці. На Львівщині є храм з неповторним іконостасом

За даними аналітичної платформи Youcontrol, ідприємство засноване у 1993 році, зареєстроване у Львові. Його керівником є Олександр Хорощак, а засновником вказана Громадська Організація «Львівська обласна асоціація всеукраїнської організації Союз осіб з інвалідністю України».

Зазначимо, що в Україні є найбільше у світі дерев’яних церков –  понад 2 500. У 2013 році 16 дерев’яних храмів карпатського регіону занесли до списку світової спадщини ЮНЕСКО. 8 з них розташовані в Україні, а 8 у Польщі. 4 церкви з цього списку – на Львівщині.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!