У Львові планують добудувати вулицю Луганську, що має стати частиною середнього транспортного кільця

15131 0
Проєктована Луганська має мати приблизно 4 кілометри – від вул. Стрийської до вул. Городоцької.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

У Львові планують продовжити вулицю Луганську. Нова дорога має стати частиною середнього транспортного кільця у Львові, яке зменшить транспортні потоки центральними вулицями. Про те, що необхідно для продовження вул. Луганської у Львові, під час стріму Tvoemisto.tv розповів головний інженер проєктів ЛКП «Інститут просторового розвитку» Сергій Фіалковський.

Вона має проходити під шляхопроводом на вул. Княгині Ольги, паралельно до колії йтиме до вул. Городоцької, та може мати дві смуги руху. За таких умов не доведеться викуповувати і зносити деякі капітальні споруди. Це, за його словами,  буде і дешевше, і швидше.  

«Вулиця мала би мати дві смуги руху, три на примиканнях до магістральних вулиць, до Княгині Ольги, Кульпарківської, Люблінської і до Городоцької. Будівництво двох смуг на відстані 6 метрів від колії не передбачає зносу капітальних споруд. Лише земляні роботи», – говорить Сергій Фіалковський.

Він додає, що є труднощі із будівництвом з’їздів на деяких ділянках та у місці примикання проєктованої Луганської до вулиці Городоцької. 

Читайте також: У Львові планують побудувати середнє транспортне кільце. Для цього продовжать дві вулиці

Також вулиця має розвантажити нижку ділянок, зокрема вул. Володимира Великого, яку нині активно забудовують. Окрім цього, проєктована Луганська має мати приблизно 4 кілометри – від вул. Стрийської до вул. Городоцької і зможе звільнити вулиці довкола від надмірного трафіку.

«Проєктована вулиця необхідна для транзитного руху із південно-східної промзони від Зеленої, наявної Луганської, із перехопленням трафіку з Володимира Великого, Виговського тавиходом на Городоцьку. Кількість транспорту, який нині стоїть у заторах на підходах до Стрийської і далі по Володимира Великого, значно б зменшилась», – пояснює фахівець.

Читайте також: Яким буде нове турбо-кільце на Луганській – Козельницькій у Львові

Він каже, що транспортне моделювання показує, без цієї вулиці за декілька років Кульпарківська буде повністю «закоркована». Щодо пішохідних переходів, то один планують поблизу ЖК «Парус», що біля заводу залізобетонних виробів.

«Передбачено пішохідно-велосипедний мостик через залізницю. З пандусами. Він має бути із вулиці Боткіна і виходити до кінцевої трамваю №2 із продовженням по вул. Коновальця»,  – зазначив Сергій Фіалковський.

Для того, аби розпочати втілення проєкту, необхідно вивчити земельні питання та прийняти рішення стосовно замовника.

«Замовником магістральних вулиць є ЛКП «Львівавтодор». Спочатку голошуємо тендер на будівництво, робимо ескізний проєкт, оголошуємо тендер на проєктування. Після цього створюють робочу документацію і згодом тендер на будівництво. Це займе декілька років», – пояснює він.

Нагадаємо, уже декілька років у Львові говорять про проєкт малого транспортного кільця, за якими автомобілі мають рухатись навколо малого центру Львова, не заїжджаючи в нього.За приблизними підрахунками, реалізація МТК коштує близько 400 млн грн.

Матеріал підготовлений в межах спецпроєкту «Мобільне місто» за підтримки компанії EasyPay

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!