У Львові встановили різдвяну шопку. Фото

1627 0
Відкриття шопки відбулось 24 грудня.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

У Львові, на площі Ринок, встановили авторську інтерактивну різдвяну шопку. До її відкриття хористи з Львівського муніципального чоловічого хору «Гомін» та музичної школи №8 заспівали декілька колядок.

Сценка шопки складається із п’яти двометрових фігур, вирізьблених із тополі та розмальованих дітьми. Цю шопку ставлять у центрі Львова вже 8 рік поспіль.

Читайте також: Christmas по-Львівськи та музичний перформанс. Куди піти у Львові на вихідні

«Це особливий рік для нашої країни. Країни, яка народжується в муках, в боротьбі, в стражданнях, але це народжується сильна, красива Україна. Я би дуже хотів, щоб ми сьогодні подумки згадали всіх наших рідних, близьких, знайомих, які не будуть з нами в ті дні. Ми вас всіх любимо. Ми любимо всіх українців, любимо всіх людей доброї волі, які є з нами. Христос ся Рождає! Слава Україні!», – сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, встановлення шопки є однією з найпоширеніших європейських традицій напередодні Різдва. У Львові останні роки біля Ратуші встановлюється шопка авторства Антона Лубія – майстра роботи по дереву та соліста гурту «Йорий Кльоц».

Ірина Давосир

Фото: Іван Станіславський/Твоє місто

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!