У львівській лікарні 11-річний хлопчик доглядає за мамою і сестрою, які втратили ноги від обстрілів у Краматорську

2137 0
Коли росіяни вдарили по вокзалу у Краматорську, сім'я хотіла евакуюватися з міста.
11-річні Ярослав і Яна у львівській лікарні/Фото: Ірина Заславська

11-річні Ярослав і Яна у львівській лікарні/Фото: Ірина Заславська

У Львові лікують сім’ю, яка постраждала від обстрілу росіянами вокзалу у Краматорську. Тепер за своїми мамою і сестрою, які втратили ноги, доглядає 11-річний Ярослав. Про це повідомила директорка з розвитку Першого медичного об’єднання Львова Ірина Заславець. 

Читайте також: У Краматорську десятки загиблих через удар росіян по вокзалу 

«Поки Ярослав пильнував речі в приміщенні вокзалу, на перон, де були мама і рідна сестричка, прилетіла ракета. Є вислів «серце розривається», але він неспівмірний із тим, що відчуваєш, коли заходиш до них в палату. Три ліжка. На одному 11-річна дівчинка Яна з ампутованими ногами. Навпроти – мама Наталя. Вона теж не ходить: ліва нога ампутована, права - поранена. На третьому ліжку 11-річний Ярослав. Вони з сестричкою близнята», – пише вона.

Зараз сім’я у лікарні св. Миколая у Львові, чоловік жінки Наталії на фронті, а частина родини залишилася в Донецькій області. Ірина Заславець пише, що Наталя час від часу плаче. Не за себе, за дітей. Каже, що ніколи себе не пробачить, що вийшла з донькою на перон по чай, який роздавали волонтери.

«Я взагалі нічого не чула, коли вже очі відкрила, побачила, що наша тітка лежить біля мене, на ній Яна, навколо люди. Дуже страшно. Я намагалася стати, але куди? Я подивилася на ногу, я подивилася на Яну, а в неї кросівок нема», – каже мама дітей Наталя. 

Донька Наталі Яна каже, спочатку хотіла стати, втекти кудись, знайти маму і брата, але не могла встати, їй було дуже боляче. Коли вона подивилася на ноги, то розплакалась.

Читайте також: Удар по Краматорську має стати одним зі звинувачень на трибуналі проти рф

Нагадаємо, що російські окупанти вдарили по залізничному вокзалу в Краматорську «Точкою-У», у результаті чого загинули десятки людей та понад 100 отримали поранення.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!