У львівській лікарні швидкої допомоги молодому хлопцеві заново пришили руку

4517 0
У лікарню пацієнт потрапив із важкою зовнішньою кровотечею, ліва рука трималася на шматочках шкіри.
Фото: Олег Самчук

Фото: Олег Самчук

У Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги Львова провели ще одну складну операцію, врятувавши руки 23-річному хлопцеві Миколі і вберігши його від інвалідності. Про це повідомив головний лікар Олег Самчук.

Читайте також: У Львівській лікарні швидкої допомоги провели першу трансплантацію

Як розповів головний лікар, руки хлопця потрапили в бетономішалку на будівництві. У лікарню він потрапив із важкою зовнішньою кровотечею, на правій руці був ушкоджений палець, а ліва рука трималася на шматочках шкіри. Львівські лікарі вирішили боротися за збереження рук і робити реплантацію кисті.

«Ушкодження було в критичній зоні, де зосереджені дрібні судини, артерії, нерви, а у пацієнта ще й були повністю вирвані сухожилля. Операція була надважкою. Вона тривала 6 годин. Саме стільки часу знадобилося хірургам, щоб пришити мікросудинним швом судини, нерви і, поетапно структури сухожилля. Їх, до речі, довелося пересаджувати з іншої ділянки руки. Також під загрозою ампутації був палець на іншій руці. Тож, щоб його зберегти, хірурги вдалися до пластичної операції – трансплантації тканин з попереку на ушкоджену ділянку пальця», – розповів Олег Самчук.

Зараз пацієнт, за його словами, почувається добре. 

Лікарі відмовилися від ампутації і вирішили боротися...

Читайте також: У львівській лікарні швидкої допомоги вперше провели операція на відкритому серці. Відео

Над операцією працювали хірург Гнат Герич, асистент Остап Зубач, лікарі-інтерни Богдан Гель та Петро Домбровський.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!