У Львівській міськраді скоротили понад 200 працівників

2845 0
Пріоритетом бюджету є виділення 500 млн грн на підтримку ЗСУ.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

У Львові зменшили видатки у бюджеті, зокрема на працівників міської ради – скоротили 10% складу, тобто понад 200 працівників. Відповідне рішення прийняли в межах затвердження бюджету Львівської територіальної громади на 2023 рік на сесії 6 грудня.

«Пріоритетом бюджету є виділення 500 млн грн на підтримку ЗСУ. Також ми пішли на дуже важливий крок і зменшили у бюджеті видатки, зокрема на працівників Львівської міської ради – скорочено на 10% кількісний склад, тобто понад 200 працівників. Третій аспект – збереження фінансування ключових програм, підтримка освіти, культури, адже ідентичність – це те, за що ми воюємо. Четвертий – важливі програми, які зараз не можуть фінансуватись, згідно з постановою Кабміну, бо вони не є критичними. Ці програми не будуть фінансуватися, але натомість будуть інші», – зазначив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко. 

Читайте також: Така ситуація склалася вперше. Чому у Львові зависають проєкти Громбюджету

За словами директорки департаменту фінансової політики Вікторії Довжик, мета бюджету 2023 – забезпечити безперебійне функціонування усіх важливих сфер Львівської МТГ.

«Якщо порівняти із тим, як ми планували бюджет минулого року, то фактично 2 млрд грн є нових видатків, які викликані новими реаліями. Зокрема, ми фактично на 575 млн грн маємо більший показник по реверсній дотації на сьогодні; плануємо на 400 млн більше, ніж минулого року, на програму теплопостачання – на цей рік ми заклали на це 700 млн грн, що є найбільшою сумою за всі роки... Додатково до освітньої субвенції ми плануємо 460 млн грн з цього бюджету», – додала вона.

Додамо, що, відповідно до ухвали міської ради, на 2023 рік визначили:

  • доходи бюджету Львівської міської територіальної громади у сумі 13 647 292 400 гривень, у тому числі доходи загального фонду бюджету – 13 331 384 500 гривень та доходи спеціального фонду бюджету – 315 907 900 гривень, зокрема бюджету розвитку – 140 000 000 гривень.
  • видатки бюджету Львівської міської територіальної громади у сумі 13 709 290 400 гривень, у тому числі видатки загального фонду бюджету – 12 754 128 700 гривень та видатки спеціального фонду міського бюджету – 955 161 700 гривень.
 

Ольга Коваль

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!