У Львівській національній академії мистецтв обрали нового ректора

1777 0
У середу, 18 травня, о 16:00 годині в Будинку вчених, що на вул. Листопадового Чину, 6, відбудеться урочиста інавгурація новообраного ректора Львівської національної академії мистецтв, професора Володимира Одрехівського.
фото: twitter.com

фото: twitter.com

Володимир Одрехівський обраний на посаду ректора ЛНАМ на виборах 29 березня 2016 року за конкурсом, відповідно до статті 42 Закону України «Про вищу освіту». Володимир Васильович займатиме посаду ректора наступні 5 років (до 8 квітня 2021 року).

Нагадаємо, впродовж останніх 15 років Львівську національну академію мистецтв очолював професор, народний художник України, академік НАМУ Андрій Бокотей.

Довідка. Володимир Одрехівський – кандидат мистецтвознавства, професор, Народний художник України, Заслужений діяч мистецтв України, член Національної спілки художників України, голова секції скульптури ЛОО НСХУ, Лауреат Львівської обласної премії в галузі образотворчого мистецтва ім. І. Труша Одрехівський

Народився 14 травня 1955 року у Львові. У 1972-1977 роках навчався у Львівському державному інституті прикладного та декоративного мистецтва на відділі художньої кераміки і закінчив його з відзнакою за спеціальністю «Декоративно-прикладне мистецтво». Вчителі з фаху – Е.П. Мисько, Д.П. Крвавич, І.М. Франк. Після служби в армії (1977-1978 роки) почав працювати на посаді викладача кафедри рисунку ЛДІПДМ. У 1980-1983 роках навчався і закінчив аспірантуру в Ленінградському Вищому художньо-промисловому училищі ім. В. Мухіної (денна форма навчання). У 1985 році захистив кандидатську дисертацію в Інституті живопису, скульптури та архітектури ім. І. Рєпіна Академії Мистецтв СРСР. У 1985 році Одрехівському В.В. присвоєно науковий ступінь кандидата мистецтвознавства.

З 1984 року. працює у Львівському державному інституті прикладного та декоративного мистецтва на кафедрі рисунку на посаді викладача, з 1987 року – старшого викладача, 1988-2001 роках – на посаді доцента кафедри скульптури. У 1991 році йому присвоєно вчене звання доцента кафедри скульптури. У 1992 році він стажувався у Вищій національній школі мистецтв у Парижі (Beaux-arts de Paris - L’école nationale supérieure, France). У 1999 році Одрехівському В.В. присвоєно державне почесне звання «Заслужений діяч мистецтв України». З 2001-го до 2014-го року Одрехівський В.В. працює на посаді професора кафедри монументально-декоративної скульптури ЛНАМ. У 2004 році йому присвоєно вчене звання професора кафедри монументально-декоративної скульптури, а в 2009 році -- державне почесне звання «Народний художник України». 2014 − 2016 рр. завідувач кафедри монументально-декоративної скульптури ЛНАМ

Львівська національна академія мистецтв (ЛНАМ), вищий навчальний заклад ІV рівня акредитації, представляє один з найбільш цікавих напрямів вищої освіти України, а саме – професійну підготовку і виховання творчих особистостей у галузях образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва, дизайну, реставрації, культурології, мистецтвознавства та менеджменту мистецтва.

Опублікувала Натадія Середюк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!