В галереї мистецтв у Львові оцифрують понад 1100 творів

645 0
Переглянути оцифровані об’єкти можна буде на сайті галереї.
Фото галереї/Фотографії старого Львова

Фото галереї/Фотографії старого Львова

У Львівській національній галереї мистецтв ім. Б.Г. Возницького оцифруюють понад 1100 об'єктів. Серед них твори живопису, графіки, об‘ємно-просторової пластики та фотоматеріали. Про це повідомила пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики. 

Оцифрування проводять методом фотофіксації та 3D-сканування. 

Побачити відскановані витвори митстецтв можна буде на сайті Львівської галереї. Окрім цього, там опублікують раніше недоступні твори мистецтва з фондових збірок Галереї, а також можна буде ознайомитись із зібраним та описаним матеріалом українською та англійською мовами.

Читайте також: На Львівщині за 50 мільйонів гривень відреставрують Жовківський замок

Зазначимо, що проєкт реалізовують спільно з громадською ініціативою My Future Heritage та за підтримки Українського культурного фонду. 

Нагадаємо, що Львівська національна галерея мистецтв визнана найкращою інституцією Центральної Європи у сфері реставрації історичних пам’яток та збереження мистецьких творів, що відзначать премією Гейштора.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!