У Львівській обласній лікарні відновлять трансплантацію органів

2750 0
Понад 10 років тому тут уже проводили такі операції.
Фото: ЛОКЛ/Фейсбук

Фото: ЛОКЛ/Фейсбук

У Львівській обласній клінічній лікарні відновлять операції з трансплантації органів. Про це у коментарі Tvoemisto.tv сказав директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

«Львівська обласна клінічна лікарня готується до проведення трансплантацій. Там вже колись робили такі операції – у 2008 році. Провели близько 150 трансплантацій, зокрема нирки. Обласна лікарня має також потужне кардіохірургічне відділення, відділення судинної патології», – говорить Орест Чемерис.

Додамо, що у ЛОКЛ і до недавнього часу проводили операції із трансплантації нирки, але лише від родинного донора. Тепер, коли медзаклад увійшов до пілотного проєкту МОЗ і отримає фінансування, його можливості розширяться.

Читайте також: Хто та де може претендувати на безкоштовну трансплантацію у Львові

Операції розпочнуться коли дозволить епідеміологічна ситуація, адже пацієнти після трансплантації отримують імуносупресійну терапію, щоб уникнути відторгнення пересадженого органу. Якщо така людина заразиться коронавірусом, то «прогнози на виживання будуть дуже тривожними», каже Орест Чемерис.

«Ми спілкувались з керівництвом і з працівниками лікарні про проблеми, що зараз стримують відновлення трансплантації, але якихось категоричних застережень немає. Якщо буде сприятлива епідситуація, то почнемо», – додає посадовець.

Також, за його словами, уряд приводить у відповідність до законодавства нормативні акти.

Додамо, у Львові трансплантацію органів проводить Львівська лікарня швидкої медичної допомоги, що отримала відповідну ліцензію.

Олександра Бодняк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!