У Львівській обласній лікарні помер пацієнт, якому пересадили серце

16717 0
Із новим серцем 44-річний чоловік прожив 9 днів.
Ілюстративе фото

Ілюстративе фото

У Львівській обласній клінічній лікарні, що на вул. Чернігівській, 7, помер 44-річний пацієнт, якому пересадили серце. Із новим трансплантованим серцем мешканець Львівщини прожив 9 днів. Про це повідомили у лікарні.

Читайте також: У львівській обласній лікарні вперше зробили пересадку серця

«9 діб безперервної боротьби за пацієнта з хворобою. Трансплантація, важка легенева гіпертензія, відтерміноване закриття грудної клітки, ЕКМО (екстракорпоральна мембранна оксигенація, механічна підтримка серця), ГДФ (замісна ниркова терапія), правошлуночкова дисфункція. На жаль, наш трансплантований пацієнт серця помер», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Шанс жити. Для чого і як у Львові проводять пересадки органів

Нагадаємо, кардіохірурги Львівської обласної клінічної лікарні, що на вул. Чернігівській, 7, вперше самостійно провели пересадку серця. Майже одночасно судинні хірурги лікарні – пересадили нирки. Донором став пацієнт, якому констатували смерть мозку. Серце отримав 44-річний чоловік з Львівщини. Одну з нирок отримав 40-річний мешканець Волинської області, який перебував на замісній нирковій терапії.

Нагадаємо, як відбувається трансплантація у львівських лікарнях, детально читайте у матеріалі Tvoemisto.tv.

 
 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!