У Львівській області посилили протиповітряну оборону

5764 0
До кінця року в області створять ще 55 мобільних груп для збиття «шахедів».
Фото умовне

Фото умовне

Львівщину стала більш захищеною від ворожих атак. В регіоні посилили протиповітряну оборону. Про це розповів керівник Львівської ОВА Максим Козицький у пʼятницю, 15 грудня, під час Конгресу місцевих та регіональних влад.

«Якщо брати за останній місяць, ми явно покращили протиповітряну оборону, що стосується саме ракет. Я не можу називати, які саме системи були доставлені, але це суперсучасні системи західного зразка», – сказав голова ОВА.

Окрім того, вже створено 45 мобільних груп для збиття «шахедів». Ще 55 – у процесі.

Читайте також: Львівщина отримала додаткові засоби для збиття «шахедів»

За словами Максима Козицького, це буде нововостворений батальйон сухопутних військ протиповітряної оборони. 100 мобільних груп запрацюють вже до кінця 2023 року.

Раніше Tvoemisto.tv розпитало у військового експерта Петра Черника, чи допоможуть мобільні групи захистити Львівщину від «шахедів», також поговорили про тактику росіян станом на сьогодні, роботу української ППО і переломний момент війни. Читайте за посиланням

Тетяна Дзяма

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!