У Львівській області створили додаткові місця для ВПО

1383 0
Тут можуть поселити людей із Луганщини.
Фото: ЛОВА

Фото: ЛОВА

У Дрогобицькому районі створили ще 55 місць для внутрішньо переселених осіб. Їх облаштували у дитсадку, який не працює, у селі Верхній Дорожів Меденицької громади. Про це повідомили у Львівській ОВА.

«Йдеться про недіючий садок у с. Верхній Дорожів, який відремонтували завдяки співпраці з Товариством Червоного Хреста України, Австрійським Червоним Хрестом та за підтримки донорських організацій Austrian Development Cooperation та Neighbor In Need», – розповіли у пресслужбі ОВА.

У приміщенні провели внутрішні оздоблювальні роботи 1-2 поверхів будівлі, замінили інженерні мережі, вікна/двері, врахували потреби для маломобільних груп населення. Меденицька громада замінила дах, провела частковий благоустрій території.

Читайте також: Скільки коштів Львів витрачає на утримання переселенців у міських шелтерах 

Загалом на проведення ремонтних робіт скерували 5,8 млн гривень, з яких майже 5 млн – кошти міжнародних донорів, 100 тис грн - Благодійного фонду «МХП – Громаді», 700 тис грн – місцевого бюджету.

Відремонтовані приміщення облаштували меблями та побутовою технікою Товариство Червоного Хреста та Австрійський Червоний Хрест.

Відповідно до Меморандуму про співпрацю між Меденицькою громадою і Старобільською районною військовою адміністрацією Луганської області у відремонтований заклад можуть бути переселені мешканці Луганщини, які найбільше цього потребуватимуть. 

Нагадаємо, у Львові розпочали будівництво першого із восьми соціальних будинків на вулиці Миколайчука. Тут у майбутньому буде кампус з 8 будинків для поранених переселенців, що потребують реабілітації.Європейська комісія виділила на проєкт 19,5 мільйонів євро грантових коштів.

Тетяна Дзяма

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!