У Львівській області запрацює спеціалізована клініка для людей, які постраждали від війни

1398 0
До центру будуть залучені найкращі спеціалісти із США та ЄС.
Фото умовне

Фото умовне

На базі одного із медзакладів Львівської області створять спеціалізовану клініку для людей, що постраждали від війни з рф. Там займатимуться протезуванням, реконструктивним лікуванням, психологічною підтримкою людей із ПТСР та реабілітацією.

Джерело: МОЗ

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко взяв участь у підписанні угоди про співпрацю між Міністерством охорони здоров’я України та Superhumans Center. Ця угода передбачає і створення клініки на Львівщині. За словами міністра, проєкт одразу поєднуватиме три важливих аспекти, зокрема медичний, психологічний та соціальний. 

«Створення такого центру в Україні є дуже почесною справою, адже наші люди є героями, і ми прагнемо зробити все, аби українці мали доступ до найкращого, що є у світі», – зазначив він.

Читайте також: До чого може призвести зловживання антибіотиками при самолікуванні. Пояснення

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров'я України висунуло на громадське обговорення проєкт постанови Кабміну «Про внесення змін до переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів». Зокрема, до нього хочуть додати лікарський засіб з діючою речовиною гідазепам. За інформацією МОЗ, проєкт розробили для створення правових механізмів використання у медичній практиці лікарських засобів, які містять наркотичні засоби для надання медичної допомоги.

Ірина Давосир

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!