У Львівській онколікарні облаштують нове укриття

468 0
Сучасне сховище матиме окремий вихід.
Візуалізація

Візуалізація

Підвальні приміщення головного корпусу онкологічного центру на вул. Гашека, 2А, реконструюють для укриття. 

Як повідомили під час засідання виконавчого комітету ЛМР 25 червня, до департаменту архітектури та просторового розвитку Львова надійшло звернення щодо реконструкції групи підвальних приміщень будівлі головного корпусу львівської онкологічної лікарні.

Відтак тут планують облаштувати споруду подвійного призначення з захисними властивостями протирадіаційного укриття та доступом для маломобільних груп населення. Сучасне сховище матиме окремий вихід.

«Сховище буде облаштоване за новими сучасними нормативами, відповідно, воно матиме окремий вихід. Готуємо позитивне рішення», – повідомили в департаменті архітектури та просторового розвитку ЛМР.

Нагадаємо, що Львівський онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр за рік приймає 12 тисяч хворих, тут проводять понад 8 тисяч операцій. Водночас, за даними Національної служби здоров’я України (НСЗУ), пацієнти тут змушені з власної кишені платити за послуги і ліки, на які виділені державою кошти. Натомість у медзакладі намагаються довести зворотне, кажучи, що консультації, обстеження та ліки, як і сама хіміотерапія, є безкоштовними. Раніше журналістка Тvoemisto.tv з’ясувала, як працює онкоцентр на вул. Гашека, які послуги в ньому надають безкоштовно, на що нарікають пацієнти та що може змінитися у матеріалі.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!