У львівській школі облаштували мультифункціональний спортзал. Його будували 6 років

1111 0
У будівлі розташовані 3 спортивні зали.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

У львівській школі №7 відкрили мультифункціональний спортивний зал. Його будували з 2017 року. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

«Відсьогодні діти вже можуть займатися спортом у цьому класному спортивному залі. Цей об’єкт був дуже важливим для нас, адже ця школа не мала спортивного залу і діти займалися фізкультурою в пристосованому приміщенні. Діти мають мати комфортні умови, тому робимо все, щоб вони могли фізично розвиватись», – розповів керівник управління освіти Львівської міської ради Андрій Закалюк.

У міськраді додають, що раніше учні цієї школи займались фізкультурою в пристосованих для цього класах, а тепер мають якісні, комфортні умови для занять різними фізичними активностями.

Роботи з облаштування цього спортзалу тривали з 2017 року. Це окрема будівля на території львівської загальноосвітньої школи № 7, збудована для дітей мікрорайону «Знесіння» на вул. Б. Хмельницького, 132. В цій будівлі розташовано 3 спортивні зали: 1 великий, 1 хореографічний і 1 гімнастично-тренажерний. Також між спортзалом і школою вибудувано окремий місток, щоб дітям, які йдуть на уроки фізкультури чи гуртки, не потрібно було виходити на вулицю.

На території біля залу планують облаштувати кілька спортивних майданчиків та облагорити територію.

Нагадаємо, у Львові планують трансформувати школи. Вже наступного року відбудуться перші зміни, аби навчальні заклади, які захочуть отримати статус гімназії чи ліцею, не набирали дітей до перших класів. Загалом до 2027 року мережу закладів освіти поступово перетворять на три ланки: початкова школа, гімназія і ліцей. Відтак у центрі міста планують облаштувати профільні ліцеї.

 

Тетяна Дзяма

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 




Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!