У Львівському аеропорту провели обшуки

2893 0
Керівницю аеропорту звинувачують у зловживанні службовим становищем.
Фото: Дивись.інфо

Фото: Дивись.інфо

У п’ятницю, 27 листопада, у Львівському аеропорту імені Данила Галицького відбувся обшук. Про це під час брифінгу розповіла директорка Міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького Тетяна Романовська.

Правоохоронці вилучили документи, які стосуються кримінального провадження, яке розпочали проти посадових осіб аеропорту торік, у липні. Розслідування стосується кримінального провадженні за статтею 364 Кримінального кодексу України –  йдеться про зловживання владою або службовим становищем.

«Ми вважаємо, що ця справа, яку розслідують, є надуманою. Вона стосується надання рекламних послуг. Ми хочемо залучити громадськість, аби раптом я не стала предметом політичної маніпуляції. Аеропорт зараз прибутковий. Протягом п’яти років ми вийшли на досить високий рівень», – каже Тетяна Романовська.

Читайте також: «Ми мусимо почати все з нуля». Як живе львівський аеропорт у час пандемії

Начальниця юридичного управління аеропорту Ірина Савяк каже, що суть кримінального провадження полягає у тому, що аеропорт сам займається рекламною діяльністю, а не здає рекламні площі в оренду.

«Рекламна діяльність – це наша статутна діяльність, вона у нас зареєстрована у КВЕДі і ми як аеропорт надаємо рекламні послуги. Чомусь слідство вважає, що ми не повинні надавати рекламні послуги, а всі наші площі повинні здавати в оренду. Тож правоохоронці порахували, що місцевий, державний бюджет щось недоотримав», – каже Ірина Сав'як.

Вона додає, що упродовж слідства, а воно триває із липня 2019 року, аеропорт співпрацював із правоохоронцями, надавав усі документи, які вони вимагали.

«По цьому кримінальному провадженні до нас двічі приходили правоохоронці і ми спокійно надавали документи. І ті документи, які у нас вилучили у п’ятницю, ми могли надати. Але, очевидно, що прийшли за документами, які не були вказані в ухвалі судді. Вони стосуються третіх контрагентів. Їх також вилучили», – пояснює Ірина Сав'як.

Сергій Матвіїв, адвокат Тетяни Романовської та міжнародного аеропорту «Львів» каже, що зафіксував порушення у роботі правоохоронців. Його помічники готують скаргу. «Слідчі вилучили документи, які не були в ухвалі. Суд вирішуватиме питання про їх арешт», – зазначив він.

Нагадаємо, у Міністерстві інфраструктури передумали передавати Львівський аеропорт у концесію.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!