У львівському будинку, де раніше самовільно замінили 100-літню браму, встановили її копію

5670 0
Також історичний світлик, що зберігся, відреставрували.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

У Львові у будинку на вул. Шараневича, 9 встановили копію 100-літньої металевої брами, яку мешканці раніше самовільно замінили на алюмінієву. Про це повідомили в управлінні охорони історичного середовища ЛМР.

Також історичний світлик, що зберігся, відреставрували. Наступного тижня його планують засклити. Копію брами виготовили за зразком з сусіднього будинку, оскільки ці дві брами були однаковими. 

«Поруч є будинок, який має таку саму браму. Ми це побачили і по світлику,  і по старих фотографіях. Відповідно, відтворена точна копія. Дякуємо майстру, що зголосився виконати цю роботу. І зробив він усе дуже швидко. Брама вже встановлена, функціонує. Ще потрібно засклити світлик. Скло замовили, його привезуть наступного тижня»– зазначила керівниця управління охорони історичного середовища ЛМР Тетяна Балукова. 

Вигляд брами, яку самовільно встановили мешканці

Вартість всіх робіт склала 68 910 тис. грн. З цією суми 49 560 тис. грн оплачує німецький фонд Ебергарда Шьока, який вже кілька років співпрацює з містом по програмі співфінансування відновлення брам та вікон в будинках історичного ареалу Львова. Решту суми оплатили мешканці будинку. 

Нагадаємо, що мешканці раніше самовільно замінили історичну браму на алюміневі двері. Управління охорони історичного середовища ЛМР могло видати припис і подати позов до суду на мешканців цього будинку. Але штраф, передбачений законом за заміну саме цієї брами, всього 51 гривня.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!