У львівському пансіонаті виявили численні порушення прав підопічних, – омбудсмен

3430 0
За словами працівників Офісу Омбудсмана, у пансіонаті не забезпечується контроль за зберіганням інсулінових препаратів, не здійснюється фіксація випадків травмування, тощо.
Фото: Дмитра Лубінця/Telegram

Фото: Дмитра Лубінця/Telegram

У львівському геріатричному пансіонаті зафіксували порушення прав підопічних на охорону здоров’я та медичну допомогу. Про це повідомили у Офісі Омбудсмана Дмитра Лубінця.

Працівники Офісу Омбудсмана відвідали Львівський геріатричний пансіонат, де виявили численні порушення. Зокрема, за їхніми словами, підопічні не надають письмову усвідомлену згоду на лікування, адміністрація закладу не організовує проведення огляду підопічних лікарсько-консультативною комісією, а також у пансіонаті відсутні комплексні заходи з реабілітації та фізіотерапії.

Крім того, не забезпечується контроль за зберіганням інсулінових препаратів, не здійснюється фіксація випадків травмування, у зв’язку з чим можливі приховування фактів отримання тілесних ушкоджень підопічними.  

Читайте також: (Не) доглянута старість. Які умови в будинках для літніх у Львові і скільки це коштує

За словами працівників Офісу Омбудсмана, підопічні Львівського геріатричного пансіонату не можуть володіти, користуватися і розпоряджатися власними грошима. 

«Недотримання принципу безбар’єрності, доступу  до питної води, порушення санітарно-гігієнічних норм, установленої норми житлової площі з розрахунку на одного підопічного, порушення права підопічних володіти, користуватися і розпоряджатися власними коштами. З метою усунення виявлених порушень прав і свобод підопічних закладу до компетентних органів будуть скеровані відповідні листи та акти реагування», – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що львівський геріатричний пансіонат знаходиться на вул. Медової Печери. Зараз там проживають понад 300 людей.

Фото: Офіс Омбудсмана Дмитра Лубінця

 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!