У львівському храмі виставлять копію Вифлеємської ікони Пресвятої Богородиці

974 0
Упродовж посту у соборі служитимуть Молебні.
Фото: Архикатедральний Собор св. Юрія

Фото: Архикатедральний Собор св. Юрія

У неділю, 19 листопада, в Архикатедральному Соборі Святого Юрія виставлять для почитання копію Вифлеємської ікони Пресвятої Богородиці. Про це повідомили на  Facebook-сторінці храму.

«Повідомляємо, що з  нагоди початку Різдвяного посту в Архикатедральному Соборі Святого Юрія у неділю, 19 листопада 2023 року, буде виставлено для почитання копію Вифлеємської ікони Пресвятої Богородиці», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Чи варто захисникам дотримуватися посту. Поради військового капелана

В адміністрації храму зазначали також, що упродовж Різдвяного посту в Архикатедральному Соборі св. Юрія щодня служитиметься Молебень до Пресвятої Богородиці перед іконою Вифлеємської Матері Божої:

  • у понеділок, вівторок, середу, четвер та п’ятницю ― після Божественних Літургій о 10:00 та 18:00;

  • у суботу – після Божественної Літургії о 9:00.;

  • у неділю – після Божественної Літургії об 11:00.

Історична довідка:

Вифлеємська Чудотворна ікона – це єдина із прославлених ікон Божої Матері, на якій Пресвята Діва усміхається, тоді як традиційно в іконографії Богородиця зображується серйозною, скорботною або замилуваною. Постійне місце перебування Вифлеємської Чудотворної ікони Божої Матері – базиліка Різдва Христового у Вифлеємі, поблизу спуску в Печеру Різдва, де народився Христос.

До Пресвятої Богородиці на честь її ікони Вифлеємської моляться про дарування дітей, про їхнє благополуччя, про сімейне щастя. При будь-яких життєвих обставинах вірні звертаються в молитвах до Пречистої Богородиці і просять про її допомогу.

Нагадаємо, 15 листопада за новим церковним календарем почався Різдвяний піст. Він триватиме 40 днів, тобто до 24 грудня. Це останній піст у році, який готує душу і тіло віруючих до зустрічі Різдва Христового.

Тетяна Дзяма

______________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!