У львівському парку висадили сто саджанців дуба

1952 0
Дуби садили мешканці Львівської громади, Маріуполя, Мелітополя, Бахмута, Авдіївки, Алчевська, Бердянська, Нової Каховки.
фото: Лісові ініціативи і суспільство ForestCom

фото: Лісові ініціативи і суспільство ForestCom

У парку «Знесіння» у Львові провели акцію «ЛІіС з ВПО: ліс для ВПО». Впродовж місяця щосуботи у парку за участі переселенців проводили екскурсії та висаджували дуби. Загалом в рамках заходу висадили сотню саджанців дуба звичайного. Про це повідомила пресслужба ЛМР. 

За словами працівників парку, на території Знесіння є чимало червоних канадських дубів, які витісняють аборигенні дерева, а природними для цієї території є основні лісові породи: бук, граб та дуб звичайний.

«Фактично цей іноземний дуб є агресором наших лісів, адже біорізноманіття в його посадках дуже низьке. Навіть його жолудів ніхто не хоче їсти. Червоний дуб «глушить» місцеві лісові трав’яні рослини, гриби, фауну хребетних та безхребетних. Тому прагнемо поступово зміцнити рідні дубові ліси», – пояснюють у парку «Знесіння».

Тепер висаджені саджанці дубів стали сімейними деревами для вимушено переміщених осіб та львів’ян. Така співпраця об’єднала українців з різних куточків держави. Окрім жителів Львівської громади, дуби садили мешканці Маріуполя, Мелітополя, Бахмута, Авдіївки, Алчевська, Бердянська, Нової Каховки та багатьох інших міст сходу, що були змушені покинути рідні домівки.

Зараз ГО «ЛІіС» створює інтерактивну карту дубових саджанців, що має полегшити догляд за ними.

Нагадаємо, у Львові затвердили новий порядок, який роз’яснює зокрема деталі щодо обрізки дерев, якості та кратності викосу трави, захисту дерев на будівельних майданчиках та процедури поводження з цінними великовіковими насадженнями. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!