У львівському парку «Знесіння» знесуть незаконно зведений будинок

10258 0
Він розташований на ділянці площею 2,9 га.
Фото:Регіональний ландшафтний парк «Знесіння»

Фото:Регіональний ландшафтний парк «Знесіння»

У Львові в Регіональному ландшафтному парку «Знесіння» планують знести незаконно зведений будинок. Суд зобов'язав власників звільнити земельну ділянку.

Джерело: Регіональний ландшафтний парк «Знесіння»

«Як будинок № 13 по вулиці Лісній на землях постійного користування Регіонального ландшафтного парку, так і будинок № 13А, які утворились шляхом поділу будинку № 13, є самочинним будівництвом і реєстрацію права власності на них за відповідачами не змінює їх статусу», – йдеться у повідомленні.

Йдеться про ділянку, де раніше були розташовані склади Держприкордонслужби, що належали військовому містечку №301а. У 2006 році адміністрація прикордонної служби вирішила передати ці будівлі компанії ТзОВ «Будінвест». Згодом ділянку площею майже 2,9 га передали в комунальну власність. Як зазначили в адміністрації парку, це рішення не було погодженим із Кабінетом міністрів.

Нагадаємо, що Господарський суд Львівської області втретє скасував право власності компанії «АрхіБуд» на незавершене будівництво житлового комплексу у львівському парку «Знесіння». 

__________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!