У Львові суд втретє визнав незаконним будівництво в парку «Знесіння»

2623 0
Рішення прийняли на користь військової прокуратури.
Парк "Знесіння" / Умовне фото

Парк "Знесіння" / Умовне фото

Господарський суд Львівської області втретє скасував право власності компанії «АрхіБуд» на незавершене будівництво житлового комплексу у львівському парку «Знесіння». Рішення прийняли на користь військової прокуратури, яка судиться за цю ділянку уже кілька років. Про це пишуть «Наші гроші».

У 2006 році Держприкордонслужба, якій належали будівлі військової частини, продала приміщення забудовнику ТзОВ «Будінвест», який пізніше перепродав їх для ТзОВ «Архібуд». Згодом продаж визнали незаконним, а через два роки міська рада уклала договір про оренду 2,9 га землі з ТзОВ «Архібуд» для житлової забудови. Однак пізніше мету будівництва змінили на готельно-рекреаційний комплекс, після чого міська рада вимагала повернути землю державі.

У березні 2016 року суд визнав землю державною власністю, що належить землям оборони, а у листопаді на вул. Довбуша, 15, розпочали будівельні роботи. Однак, як повідомляють у міській Інспекції ДАБК, жодних дозволів на початок будівельних робіт не видавали.

У лютому 2017 року суд заборонив ведення підготовчих та будівельних робіт для ТзОВ «Архібуд», а у липні апеляційний господарський суд на 76 тисяч грн оштрафував забудовника через вирубку дерев у парку. Проте компанія змогла зареєструвати право власності на недобуд.

У травні 2018 суд задовольнив позов військової прокуратури Західного регіону і визнав незаконною реєстрацію ТзОВ «Архібуд» права власності на фундамент готелю на вул. Довбуша, 15 на території колишньої військової частини.  Верховний Суд анулював це рішення через формальну причину – позов про скасування реєстрації розглядав адміністративний суд, а мав би господарський.

1 травня 2023 року Господарський суд Львівської області задовольнив позов Військової прокуратури Західного регіону і скасував право власності ТзОВ «АрхіБуд» на це незавершене будівництво. Якщо рішення підтримають апеляційна і касаційна інстанція, то незавершений ЖК зможуть знести.

Як пишуть «Наші гроші», власниками компанії «АрхіБуд» є Ігор Миколайчук та Віктор Коць – давні бізнес-партнери братів Ярослава і Богдана Дубневичів.

__________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!