У Львівському перинатальному центрі безкоштовно лікують безпліддя

744 0
За рік відділення прийняло понад 1500 пар, провели понад 2000 консультацій.
Фото: ЛОР

Фото: ЛОР

У Львівському перинатальному центрі безкоштовно лікують безпліддя. Процедура можлива в межах договору обласного закладу з національною службою здоров`я України. Про це повідомили у Львівській облраді.

Як йдеться у повідомленні, за рік відділення прийняло понад 1500 пар, провели понад 2000 консультацій. 229 пар отримали для лікування безплатні медикаменти, а 145 пар пройшли повний курс лікування. Показник ефективності лікування безпліддя методами допоміжних репродуктивних технологій склав 65%. Відтак, народилося 10 немовлят, серед яких дві двійні.

Читайте також: На які лікарні у Львові скаржаться найбільше. Список НСЗУ

«Такі послуги дуже потрібні нашим пацієнтам. Скористатися ними можуть жінки віком від 19 до 40 років, а також чоловіки з усіма діагнозами безпліддя. Ми закликаємо жінок і пари, які мають такі проблеми, приходити на консультації до акушерів-гінекологів у Львівський перинатальний центр за двома локаціями – на вулицях Джорджа Вашингтона і Тараса Бобанича», – зазначила директорка Львівського обласного клінічного перинатального центру Марія Малачинська.

Додамо, що у центрі надають також безоплатну послугу з кріоконсервації та кріозберігання біоматеріалу для військових.

Нагадаємо, за півроку 2023 в Україні народилося 96 755 дітей, з них 47 129 дівчаток та 49 626 хлопчиків. Це на 28% менше порівняно з відповідним періодом 2021 року, коли народилось 135 079 діточок, та навіть менше, аніж у відповідний період торік.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!