У Львівському перинатальному центрі облаштували укриття, в якому зможуть приймати пологи

726 0
Для реконструкції укриття його заглибили на понад метр.
Фото: Львівська ОВА

Фото: Львівська ОВА

У Львівському обласному клінічному перинатальному центрі відтепер працює укриття, у якому є все необхідне для проведення пологів та підтримання життя новонароджених. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

На площі понад 700 квадратних метрів облаштували пологовий зал, операційна, палати інтенсивної терапії та постінтенсивного догляду. До повномасштабної війни це підвальне приміщення використовували виключно для побутових потреб, адже стеля сягала всього 1,5 метра у висоту.

Для реконструкції укриття його заглибили на понад метр. Замінили каналізацію, пожежну систему, систему вентиляції та провели інтернет.

На облшатування такого укриття витратили понад 16 млн гривень. Майже 2 млн – благодійна допомога від Amdos Management і Vodafone Україна. У 2022 році з обласного бюджету на це укриття скерували 2 млн та близько 600 тис. грн, у 2023 – майже 4 млн. Ще близько 6 мільйонів – кошти самого перинатального.

Нагадаємо, що у 2023 році в Україні народилося 187 387 тисяч дітей. Із них найбільше у Києві – 19 979. На другому місці за кількістю новонароджених Львівська область – 16 638 дітей.

Фото: Львівська ОВА

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!