У львівському костелі єзуїтів продовжать реставрувати фрески

1692 0
Попередня вартість реставрації фресок становить 425 тисяч доларів.
Вікторія Ейсмунт

Вікторія Ейсмунт

Із понеділка, 16 квітня, у Львові продовжать реставрацію фресок Франциска Екштайна у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла. Про це на своїй сторінці у Facebook написав настоятель храму о. Степан Сус.

Роботи відбуватимуться у два етапи і триватимуть до 2022 року: два роки триватиме технічна консервація та ще два — естетична реставрація. Реставрацією фресок займатимуться українські та польські майстри під керівництвом професора Павела Болінського за кошти громади Гарнізонного храму, поодиноких жертводавців та Міністерства культури та національної спадщини Польщі.

Читайте також: Як виглядають відреставровані фрески костелу єзуїтів у Львові. Фото

Як повідомлялось раніше, на другому етапі реставрації фресок мають відновити понад 1000 м кв. площі малюнків на стінах. Попередня вартість реставраційних робіт складатиме 425 тисяч доларів. Перший етап завершили торік у грудні.

За інформацією управління охорони історичного середовища ЛМР, у 2016 році з міського бюджету Львова виділили майже 1,6 млн гривень на реставрацію даху над бічним фасадом даху. Торік на ремонт всього храму виділили ще 1,4 млн гривень. Цього року на виготовлення ПКД для реставрації фасадів костелу єзуїтів у Львові передбачили 340 тис. грн.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!